Tack från S.P.E.S.

Vi fick ett tackbrev från S.P.E.S. för vår del av de donationer som vår välgörenhetsinsats går till. Med brevet följde också en utförlig rapport om barnhemmens aktuella status. Ett sammandrag av den rapporten följer här :

«För närvarande har tre äldre tjejer lämnat S.P.E.S.: Martha, Elisa och Alicia, som på olika sätt nu skapar sig egna yrken och framtid.

Som väntat, måste vi acceptera att vi har förlorat vår lilla tjej Josiane i Kpalimé, på grund av en neurodegenerativ sjukdom och hon fick långsamt avsluta sitt liv i sängen. Hon hade mycket stöd i slutet av sitt liv.

Komlavi går i 2: a årskursen (av 4), för att bli byggnadsingenjör, Richard går i 2a årskursen på universitetet för att bli advokat, och Lucie som just har börjat sin 1 :a kurs på universitetet för att bli läkare. Vi har också många duktiga studenter på gymnasiet. Därtill har vi ett tjugotal praktikanter som ska jobba i upp till 3 år för att bli skräddare, kockar, frisörer, glasmästare, billackerare, bilelektriker, konditor eller bagare, och som kommer att bli goda exempel för många andra barn inom SPES att följa.

Globalt går S.P.E.S. bra, det är mycket välskött, med ung, dynamisk personal  full av idéer. Ordföranden har också mycket stöd av SPES International (vs SPES Togo). För närvarande har vi hand om 181 barn, varav 107 i Lomé och 74 i Kpalimé, och vi väntar nu på att tre nya barn ska komma till oss.

Vi har just mottagit avtalet från barndoms- och familjeministeriet, som gjorde undersökningar på 120 barnhem i Togo. SPES Togo har arbetat hårt nu och uppdaterat alla barnens filer, och har valt två delegater ur personalen i varje SPES-centrum i Lomé och Kpalimé (enligt de nya togolesiska lagarna som är lika de franska) och har utbildat alla föreståndare (värdar), vilket överensstämmer med vårt nyligen påbörjade utbildningsprojekt.

Stämningen bland personalen är bra. Våra chefer är mycket kompetenta, men de måste ersättas inom kort eftersom de kommer att gå i pension.

I Kpalimé planerar vi inte att bygga nya byggnader för tillfället. I Lomé har vi invigt ny sovsal och refektorium för tonårspojkarna. Vi behöver nu köpa ny utrustning till dem (bärbara datorer, tv, etc. ..) som kostar mer och mer.

Det är anledningen till att vi fortsättningsvis behöver pengar från donationer och sponsring (20 euro per månad för medsponsoring, 80 € för en fullständig sponsring), och vi uppskattar därför mycket det stöd som alla SPES-vänner kan ge oss, på olika sätt.

Alla bidrag går helt och hållet till S.P.E.S. barnhems barn i Togo, utan avdrag, eftersom alla är volontärer och betalar alla utlägg själva, i enlighet med stadgarna, och pengarna kommer att utnyttjas mycket väl.»

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

55 − 54 =